Quotes. En een cool ding genaamd 2014.

Met 2013 achter ons – en aan het begin van 2014 komt de uitspraak “niet terug- maar vooruitkijken” dagelijks ter sprake.
Er zijn honderden, duizenden quotes geformuleerd met betrekking tot het verleden, heden en de toekomst.

“Als je teveel achteruit kijkt, mis je alles wat nu gebeurt – en alles dat nog komt.”
“Als je teveel vooruit kijkt, kun je niet leren van fouten die je vroeger hebt gemaakt.”
“Kijk niet vooruit, of achteruit.. Leef in het nu.”

Bla bla bla. Quotes. Voordat ik door ga over een cool ding genaamd 2014, wil ik het eerst even met je hebben over quotes. Dagelijks zie ik ze voorbijkomen op mijn Facebook timeline. 

“Don’t cry because it’s over, smile because it happened.”

“You’ve gotta dance like there’s nobody watching,
Love like you’ll never be hurt,
Sing like there’s nobody listening,
And live like it’s heaven on earth.”

“Be yourself; everyone else is already taken.”

Yak. Vat dit niet persoonlijk op – grote kans dat een behoorlijk percentage van degene die deze blog lezen, ook dagelijks een quote op hun facebook, Instagram of Twitter account posten. Dit, wat ik nu verkondig – is slechts mijn mening. Dit is slechts een goedbedoelde tip.

Wil je een goede quote posten? Volg dan onderstaand stappenplan:
1. Google op een quote waar je iets over wilt posten. Zeg eh, quote + love;
2. Kies de eerste de beste in de reeks en klik copy;
3. Open al je social media, en klik vervolgens paste;
4. Dan, en dit is de belangrijkste, voordat je op “share” drukt, klik:  ctrl + F4.

Bedankt. Je hebt hier niet de mensheid mee gered, maar wel een hoop blabla.
Wat het is met quotes, negen van de tien mensen die ze sharen leven er niet naar. Ze delen het zonder dat ze de achterliggende gedachte kennen – als die er al is. Ze posten het, sluiten hun browser af en gaan door met waar ze mee bezig waren. Standaard uitspraken als “leef vandaag”, of eh “carpe diem” (dat is ook zo’n tattoo-favoriet trouwens, maar daar zal ik ooit een andere blog aan wijden) – zeggen niks. Ze betekenen niks – totdat jij je laptop dichtklapt en je hart volgt. DOE eens iets (geks), in plaats van je leven te wijden aan het sharen van quotes van anderen die wél iets met hun leven hebben gedaan en die dit vervolgens hebben verwoord in een quote. Leef. En bedenk tijdens of na het behalen van je doelen je eigen quote. Voor alle mensen die wel naar een quote leven, prima. Ga zo door! En voor de rest: ga vooral ook zo door – ik wilde dit gewoon even zeggen. Naast alle carpe diem, YOLO en c’est la vie c’est comme ça – quotes, is er één die voor mij wel wat betekent.

“Don’t look back, don’t look forward. Who cares – as long as you go upwards.”

Dat is het. Vooruitkijken, terugkijken… Who cares? Haal eruit wat erin zit. 2013 was weer een bewogen jaar. Eerlijk gezegd weet ik dit dankzij een fijn fenomeen genaamd Facebook: zo terugscrollend door 2013 zijn er toch wel wat dingen die ik als hoogtepunt kan beschouwen. Mensen die mij kennen, weten wat mijn all time favorite is.

Afbeelding
Samenwonen. 
Na zo’n vier jaar -behoorlijk- dikke verkering was het in Oktober dan eindelijk zover. De sleutel van ons paleisje in de binnenstad van Amersfoort. (niet te verwarren met onderstaande foto) 😉

Afbeelding
India. 
Een studytrip van 10 dagen, te kort als je het mij vraagt – maar lang genoeg voor een paradigma verschuiving.

Minor. Over paradigmaverschuivingen gesproken… Charismatisch leiderschap: een eyeopener. Persoonlijke groei op een nieuw niveau: met veel nieuwe inzichten, en soms weerstand en het gek worden over het nadenken waarom ik nadenk. Maar ik had het niet willen missen.

Afbeelding
Amerika
Zien waar mijn zus woont, en zwager. Portland, wat een stad. Dit was zeker niet de laatste keer dat we daar zijn geweest. 🙂

Dansen
Het tweede jaar voor ons, met onze medaille Brons op zak, op naar zilver.

Afbeelding
Naaimachine
Mijn allereerste, handmade projectje af. 🙂

Festival
BKS: wij met SelMarijn! En dit jaar weer. Whoopie 🙂

Afbeelding
En verder genoeg mini-gelukmomentjes afgelopen jaar meegemaakt. Nieuwe vriendschappen opgebouwd en genoeg leuke trips en dingen ondernomen. Hier en daar een krantenkop, met af en toe zo’n uitspatting van mij zoals jullie ze kennen:

“Ja! Een zalig geluksmomentje die ik Facebookwaardig genoeg vind om te delen. Noem me idyllisch, nie-helemal-jofel of een romanticus, maar dit moet even gedeeld worden. Na bijna 4 jaar nog steeds altijd doldwaasverliefd op jou Tim , ook al moet ik jou soms delen met je gitaar  Ik heb de allerleukste vriendjes & vriendinnetjes waarmee ik de taal van sarcasme kan spreken & bovendien heerlijk raar kan doen zonder dat ze met-wegrens doen. Ik ook nog eens de liefste grote zussen heb: soms ver weg, soms dichtbij – maar altijd als vanouds. En.. de beste papi & mami van de heule wereld en de liefste (schoon) familie heb – die allang niet meer luisteren naar al m’n clou-loze verhalen, maar het zo nu & dan nog wel willen proberen.  No shit Sherlock, allemaal waar! Joe. -X-”  Aldus ik, eind Juli 2013.

En dan nu, 2014. Het jaar van:
* Stage bij ISS, het bedrijf wat mijn eerste keuze had – en waar ik tevens ben aangenomen. Een groot, facilitair bedrijf waar ik qua werkervaring veel kan leren, en waar -als kers op de taart- de sfeer super is en mijn stagebegeleider idem dito. Begin 3 februari: Bring it on!

* Beginnen met afstuderen, met in 2015 mijn diploma!

* Misschien toch wel een hele kleine, lieve, schattige, zachte eh… puppie? Tim? Dat is toch leuk, dan heeft Odi (hond van pap/mam) een speelmaatje?

* Sinds vandaag, een échte website! Geen “www.babidesi.wordpress.com meer”, oh nee: vanaf vandaag is het echt:

BABIDESI.COM!

* In mijn achterhoofd heb ik iets wat ik met niemand wilde delen, maar ach… Hoeveel mensen lezen deze blog nou.. 2014, wellicht het jaar voor een halve marathon?

* Geen goede voornemens: gewoon lekker doorgaan met.. Experimenteren met nieuwe gerechtjes, hardlopen, zelfontplooiing en persoonlijke groei.

Dan nog even een brede, maar toch persoonlijke, noot voor mijn écht goede vrienden en vriendinnen: bedankt! Dat ik altijd mezelf kan zijn, middenin de nacht kan aanbellen, met jullie kan lachen tot ik huil, ongegeneerd boeren mag laten (wat ik natuurlijk nooit doe) – bedankt voor alle leuke, lieve en gezellige dingen en momenten die ik met jullie heb meegemaakt: laten we dit vooral voortzetten in 2014! En Tim, jij ook hé – schatje.

Dan: om het quote verhaal voor eens en voor altijd af te sluiten:

“When life gives you lemons.. Take them, free shit is cool.”


Kus,

Babi – babidesi.com << whoehoe! Er staat echt .com achter ook.

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s