A little bit of wisdom 2.0

Gepubliceerd op 22 januari 2013

Ik…

Vind grote lijnen niet belangrijk en kijk juist naar de kleine details die alles zo fijn maken. Ver vooruit kijken is tegenwoordig een must-do, maar leven van dag tot dag vind ik fijner. Iemand een gunst verlenen geeft mij energie – ik vind het nog fijner wanneer degene dit meeneemt en vervolgens iemand anders helpt. Ik houd van mensen. Vooral mensen die zichzelf zijn, zonder anderen te passeren. Ik vind het leuk wanneer ze hun eigen, gekke gewoontes hebben. Wanneer ze zich niets aantrekken van iedereen op de wereld. Ik vind het super om met iemand in gesprek te raken die passie heeft voor zijn of haar werk en dit uitstraalt. Ik heb respect voor mensen die risico’s hebben genomen in het leven. Voor iedereen die is gevallen en weer is opgestaan. Voor alle mensen die door de littekens heen weer kunnen glimlachen, die van negativiteit iets positiefs hebben weten te maken.

Ik… 

Vind het heerlijk om spontaan ergens heen te gaan, zonder precies te weten waar ik uitkom. Want tijdens de keren dat ik ben verdwaald ben ik de mooiste dingen tegengekomen. Ongeplande avondjes uit, tot in de vroege uurtjes bij een kampvuur, spontaan naar concerten of onaangekondigd vrienden en familie opzoeken. Zo ook met stedentrips: niet van tevoren plannen, gewoon gaan.. Met de auto in Parijs, de metro in Londen, met de bus in Berlijn, op de fiets in Valencia en Barcelona, met mijn backpack in Australië, Nieuw Zeeland & Azië. Kriebels.

“The best thing about memories, is creating them.”

Ik… 

Vind het fijn om door het bos te lopen en de geur van de herfst op te snuiven. Ik hou van regen, vooral fietsen in de regen, of natgeregend worden op weg naar huis. De zonnestralen die ’s ochtends door het gordijn schijnen. Hardlopen, verstand op 0 met mijn Music On – World Off playlist. En vind het heerlijk om, wanneer ik af- en toe weer in Almere ben, langs het water te rennen -net als vroeger- zonder het geluid van auto’s, scooters en drukte. Mijn verleden is meer dan oké. Waarbij ik nooit fouten heb gemaakt, maar gewoon heb geleerd hoe het niet moet. Ik vind het een fijn idee dat ik weet wie ik ben en weet waar ik voor sta. Ik vind het heerlijk om te vertellen over mijn reiservaringen in Australië, Nieuw Zeeland en Azië, ook al is dit inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden.

Ik… 

Houd ervan om samen met Nick & Kim herinneringen op te halen van vroeger, waarbij er vaak een ‘OHJA!’ moment ontstaat. En waarbij alle clubjes voorbij komen van voetbal tot zangles met alle bijbehorende gekte. Ik vind het heerlijk om te gaan stappen met lieve vriendinnetjes en salsa, merengue en bachata te dansen. Of samen met Tim, beetje gek doen tijdens de jive, of quickstep. Ik vind het fijn om mensen te bedanken, wanneer zij iets vanzelfsprekend vinden. Ik vind het leuk om kadootjes te geven en te krijgen. Ik ben nieuwsgierig. Ik vind het heerlijk om te dagdromen, over hoe het later zal worden, wetend dat veel vooruit denken tóch geen zin heeft. Ik ben blij met wie ik ben, wat ik doe, met degene die ik liefheb. Ik vind het een fijn idee dat ik nog lang niet uitgereisd, uitgeleerd en uitge-liefhebt ben.

I don't follow any footprints, I am making my own.


Maar, ik..

Vind het, naast alles wat hierboven genoemd is, vooral bijzonder hoe bepaalde mensen mijn leven compleet maken. Mijn familie, waarvan ik weet dat ze er altijd voor me zijn – en dan niet alleen in woorden. Maar er écht altijd voor me zijn. Maar ook de schoonfamilie en vrienden die ik er ruim drie jaar geleden bij heb ‘gekregen’ toen ik m’n soul-maatje vond, kleuren mijn leven. Met ups & downs. Wij zijn het bewijs dat je samen sterker staat. Ik ben een kwebbelkont, en vul elke stilte op. Maar het feit dat ik, wanneer ik samen met jullie ben, mijn mond kan houden en gewoon kan genieten van het samenzijn, de rust, en af en toe een blik uitwissel.. dat zegt genoeg.


“Houden van is luisteren, aanvoelen, stil worden. Het geeft een nieuwe horizon aan je leven.” Anoniem.


Bedankt voor die horizon.
Liefs, x

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s