Mens. LEEF!

Wat als je wist dat vandaag jouw laatste dag was?

De mooiste wensen, gedachten en dromen komen vrij. Maar niet alleen dat.

Durf.

Er komt  durf  vrij. Iets wat ons niet onbekend is, maar wat wel relatief snel uitsterft wanneer je eenmaal een grote mensen leven hebt, met een grote mensen baan en een grote mensen verantwoordelijkheid. Is dat terecht?

Wat als vandaag echt je laatste dag is, heb jij dan spijt van iets van je wilde doen, maar nooit gedaan hebt? Misschien komt er nu iets in je op, iets wat je altijd al hebt willen doen maar wat nooit lukte. Ik schrijf. Toevallig het stuk wat je nu leest, heb ik zojuist geschreven – en de timing is misschien ongelukkig, misschien juist een schot in de roos. Het is het begin van 2015. Maar wat zegt het begin van 2015? Dat je nog een heel jaar voor je hebt, in dit jaar? Ik had deze blog ook halverwege 2014 kunnen schrijven, de datum maakt niet uit, of het tijdstip, of het jaar. Want veranderen, keuzes maken, durven… Kan altijd. Waarom zou je dat plannen, uitdenken, om te gaan doen dit jaar. Waarom doe je het niet gewoon, nu.

Ja, nu.

Vandaag is de eerste dag, van de rest van je leven.

Heb jij spijt, van dingen? Dingen die je misschien vorig jaar al had willen doen?
Risico’s die je niet hebt durven nemen?
Keuzes die je niet hebt durven maken, waardoor het niet maken van een keuze uiteindelijk je keuze werd?

Het is het begin van 2015. Misschien zit je vol goede voornemens, misschien ook niet. Hoe cliché het ook is: je hebt maar één leven. Je hebt iets wat borrelt, iets wat je al heel lang wilt. Misschien al jaren, misschien pas een week. Misschien is het een iets, misschien is het een iemand. Misschien is het iets wat je ooit hebt gehad, wat je terug wil vinden. Misschien is het iets wat je nooit hebt gehad, maar wil ontdekken. Misschien is het een afgesloten hoofdstuk, maar wil je toch opnieuw beginnen met lezen.

Wat het ook is.. Rijlessen? Een cursus die je altijd al hebt willen volgen? Een nieuwe opleiding? Ander werk? Fitter worden? Afvallen? Socialer zijn? Zuiniger aan doen? Familie opzoeken die je nooit meer ziet? Je buren groeten? Haar eindelijk vertellen dat je smoorverliefd op d’r bent? Leren? Schrijven? Zingen?

Doe het.

“Tomorrow is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.”

Maar dan niet morgen, begin vandaag. En het aantal pagina’s? Die bepaal je zelf.

Ik moet gaan – ik ga sporten. Hardlopen, zumba, bodypumpen. Ik wil namelijk dit jaar de halve marathon sneller uitlopen dan vorig jaar – dus ik ga nog fitter worden. Ik heb nog 5 maanden om mijn PR op de 21,1km te verbeteren. Better start now. Net als jij.

Zet ‘em op: YOU GOT THIS.

 

DURF.

2 gedachten over “Mens. LEEF!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s