Ik ben niet gek, ik ben een eh, vliegtuig.

Ik dacht laat ik het eens wat anders aanpakken dan “normaal”. Nu zijn de afgelopen weken mijn blogs alles behalve normaal – of eigenlijk zijn ze dat al vanaf het begin niet. Maar de laatste weken heb ik ineens een extreme urge om openhartig en eerlijk te zijn.

Niet dat ik anders niet eerlijk ben, maar er zijn toch bepaalde dingen die je liever voor jezelf wilt houden.

In het kader van: “Een eerlijk leven is een vruchtbaar zaad.” of iets in die trant… Ben ik eerlijk, en openhartig. Jullie lezen trouw mijn blogs keer op keer, dus dit is het minste wat ik terug kan doen. Daarom, speciaal voor jullie, of jullie er nu op zitten te wachten of niet:

een top 11, met de meest gekke dingen over mij. Die de meesten van jullie niet (willen) weten. Maar toch doe ik het. Je kan nog terug hé. Muis naar rechterbovenhoek, en klik.

 

 

 

 

 

 

..Ik zei klik.

 

 

 

 

 

 

 

..Sure? Dit gaat awkward worden hoor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oké, ik heb je twee keer de kans gegeven, je moet het zelf weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..Hij komt hoor. Nog even eh, koffie inschenken.


1. Ik kan niet tegen watjes
Ik heb het dan niet over watjes in de zin van ‘pussy’. In de zin van: “Oh! Jij bent echt een watje!” Nee, ik heb het echt over watjes. Die witte, pluizige dingen. En dan vooral die bolletjes – want die wattenstaafjes en -schijfjes gaan nog wel. Maar ohhh, watjes. Nu ik erover praat loopt het water mij in de mond: en dat bedoel ik niet in positieve zin. Ik krijg namelijk ONWIJS pijn aan mijn tanden als ik een pluizig watje zie. En wanneer ik denk dat het niet erger kan…. Kan dat toch. Als iemand, maar dan ook IEMAND, het ooit aandurft om, als ik in de buurt ben, een watje uit elkaar te trekken: gewoon, zo’n pluizig watje, en dan uit elkaar trekken.. Oeeeeeeeeeeeeh. Oké, ik moet nu stoppen met schrijven over watjes, de rillingen lopen over m’n lijf – ik heb m’n punt wel gemaakt denk ik.

2. Theedoeken
Theedoeken, onmisbaar. Handig, om even de vaat te drogen (we doen de laatste tijd niet anders, sinds we samenwonen zonder vaatwasser). Maar ook daar heb ik een haat- liefde verhouding mee. Ik geloof dat het terug gaat naar mijn jeugd. Ik had vroeger (echt vroeger, niet vroeger in de zin van ‘eh ja, dat is eigenlijk vorige week’ vroeger) een periode de gekke gewoonte om een washandje vol te laten lopen met koud water en dan het water uit het washandje te sabbelen. Ja, ik heb je gewaarschuwd: ik was een beetje raar – vroeger. Maar nu: het idee, van een theedoek in je mond: OMG. Dit heeft het watjes effect, maar dan nog keer 10. En ja, ik hoor je denken… WIE DOET ER IN VREDESNAAM EEN THEEDOEK IN Z’N MOND. Ja ik niet hoor, maar het idee – ik word er naar van.

3. Eerlijk zijn
Ik heb de gewoonte om altijd eerlijk te zijn, misschien lezen sommigen van jullie deze zin als: ik heb de nare gewoonte om altijd eerlijk te zijn. Want het wordt daardoor soms erg awkward met mij. Zo ben ik soms niet zo goed in tactisch de gewenste situatie omschrijven.

Zo wordt:
“Hey eh… Wil je misschien een kauwgumpje?” “Nee? Oh.. Oké.” ineens: “Hier neem maar even een kauwgumpje.”

Of, wordt:
“Vind jij het ook belangrijk dat iemand lekker fris ruikt?” ineens:
“Hier deo, ik ruik je!”


“Nee nee, ik waardeer het alleen maar dat je eerlijk bent!”
is vaak de reactie die ik terug krijg. Geen idee of iemand daarna zichzelf een week opsluit in z’n kamer, om in de foetushouding een potje te huilen.

Eerlijk zijn…. Slecht? Of gewoon alleen maar heel echt?

Als ik je lief vindt, merk je dat. Vind ik je stom: dan zeg ik niet zoveel tegen je. En als ik niet zoveel zeg, dan weet je eigenlijk sowieso wel dat het foute boel is. Voel dan eerst m’n voorhoofd even, koorts? Dan ben je oké. En anders niet.
Ik wilde eigenlijk een top 11 maken van gekke dingen. Maar los van het feit dat ik 11 dingen had bedacht, en dat al erg veel tijd kostte.. Kan ik me ook zo voorstellen dat bovenstaande dingen al erg lastig zijn om te verwerken. Ik ben erg zuinig op mijn vrienden en vriendinnen, en wil dus ook niet het risico lopen dat jullie ineens denken dat ik een weirdo ben. Al zijn jullie dat eigenlijk ook wel allemaal – we zijn niet voor niets vriendjes.

Dus, desalniettemin laat ik het hier even bij. Voordat jullie me ineens niet meer bellen enzo.


Superdoei.
Babette 

Crazy

Ps. Ik ben geen vliegtuig hoor.

2 gedachten over “Ik ben niet gek, ik ben een eh, vliegtuig.

  1. ik waardeer je eerlijkheid maar ik vind juist je fantasie zo leuk! Heel vroeger toen jullie nog een boot hadden 😉 valt voor mij onder fantaseren. Of had je dit toch liever voor jezelf willen houden? x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s